Ik ben sinds 40 jaar performer/euritmiedanseres en docente met hart en ziel. Tijdens mijn gymnasiumtijd ging ik graag dansen, speelde twee instrumenten en voelde een breed interesse in kunst, talen, de natuur en spiritualiteit. In de euritmiedans kwam alles samen en vanuit mijn passie houd ik van werken met mensen. Ik ben op zoek naar authenticiteit in bewegen op alle niveaus van het leven en ik geniet van de diversiteit van de mensen in beweging.

Na mijn opleiding heb ik afwisselend op het podium gestaan en lesgegeven. Ik heb een Master of Arts gehaald en nascholing gevolgd in BMC (B. Bainbridge Cohen), Presencing Theater (Arawana Hayashi) en persoonlijk leiderschap bij Phoenix in Utrecht. Nadat ik een aantal jaren veel geleerd heb in bestaande gezelschappen, ben ik vanaf 1991 met projectensembles of als soliste eigen producties gaan maken.

Ik reisde met verschillende ensembles en projecten in Europa maar ook in Tibet, Nepal, Noord en Zuid-Amerika, waar we voorstellingen en cursussen gaven. Lesgeven deed ik en doe ik in de opleiding docent dans/euritmie in Nederland. En als gastdocente in Duitsland, Italië en Chili.

Ik ontmoette culturen en mensen buiten Europa voor wie spiritualiteit en een diepe respectvolle verbinding met de natuur vanzelfsprekend is in het leven. Wezenlijke ervaringen voor mijn werk heb ik opgedaan tijdens een periode van 14 jaar in Italië, waar ik op een wijnboerderij woonde en een eigen studio,- la fabbrica leidde in een klein dorpje. Daar werkte ik samen met zowel mensen uit het dorp als met gasten die van heinde en ver kwamen voor workshops, optredens, zomerweken en events. Sinds 2019 werk ik weer vast in Nederland.

Waarom bewegen: NU

We zijn in transitie, economische groei is niet meer mogelijk, mentale, spirituele groei wel. Je kunt een systeem niet veranderen tenzij je je bewustzijn verandert.
Van rationaliseren naar intuïtief handelen.

Toekomst bewegen en scheppen, ervaren wat je nog niet gedacht hebt.
Oma zei: “Verbeter de wereld begin bij jezelf”.

Dans (beweeg) en je zult veranderen.

Samen!

Samenwerken is samen bewegen mentaal en fysiek. Het betekent zelf bewegen en bewogen worden, leiden en je laten leiden. Verantwoordelijkheid nemen en leren Loslaten, spreken en luisteren. Vertrouwen opbouwen vanuit verbinding

Podcast over de opleiding euritmie van Docent Dans Nu


Podcast met Juliette Reijnen en Gia door Iona Stichting


Een paar hoogtepunten van producties

Met grote dank van dierbaren collega-dansers, musici, acteurs en videokunstenaars teveel namen om hier te noemen met wie ik mocht samenwerken.

  • Tierkreis van Stockhausen, Documenta IX in Kassel
  • Bin es noch immer, gedanste gedichten van Paul Celan
  • Grasduinen, Soloperformance met video o.a. in Museum Beelden aan Zee, Den Haag
  • 3 Bruiloften en een trombone, performance met moderne dans, euritmie, videokunst
  • Tracce, Performance voor Master of arts, Alanus Hochschule
  • la nostra madre terra“ sociaal-euritmische sculptuur voor mens en aarde in Italie
  • Falstaff, Staatsopera Stuttgart, regie Andrea Moses.
  • Double Dance, uitwisselingsproject binnen de Facultad des artes Santiago de Chile.
  • Face to face, voorstelling over afscheid

‘‘ Je kunt een probleem niet oplossen met de denkwijze die het probleem heeft veroorzaakt. ’’

Albert Einstein, 1879 - 1955