IntUmovement: Man is made to move

Ik ben met hart en ziel al 40 jaar docent euritmiedans en houd van werken met mensen. Ik ben op zoek naar authenticiteit in bewegen op alle niveaus van het leven en ik geniet van de diversiteit van de mensen in beweging. Euritmiedans is altijd een dialoog tussen universele en persoonlijke bewegingen en vormen.

Op dit moment werk ik als docente euritmiedans en studieloopbaanbegeleider op de Hogeschool Leiden en artistiek leider van DeDae. Ik kan geboekt worden, o.a. voor een cursus of een workshop op maat, voor coaching of een optreden bij ceremoniële gebeurtenissen.

Op dit moment werk ik als docente euritmiedans en studieloopbaanbegeleider op de Hogeschool Leiden en artistiek leider van DeDae.

Wil je meer weten over de BA opleiding euritmiedans? Bezoek de website van de Hogeschool Leiden.

Ik kan geboekt worden, o.a. voor een cursus of een workshop op maat, voor coaching of een optreden bij ceremoniële gebeurtenissen.etc.

Euritmiedans is van binnenuit bewegen.

Uitgangspunt is een aandachtsvolle verbinding opbouwen met je lichaam, met de bron van energie, met je denken, voelen en doen en met je spirituele kern en krachten.

Centraal staat het ritme, de afwisseling tussen beweging en vorm, tussen focus en ontspanning tussen bewegen en bewogen worden. Muziek en poëzie zijn inspiratiebronnen voor de beweging.

Mijn methode en missie

Mijn werkwijze is opgebouwd vanuit verantwoordelijkheid voor het “kunnen” (kunst komt van kunnen) en tegelijkertijd vrijheid in de individuele uiting en vormgeving.
Ik werkt vanuit de essentie; het waarom en dan komen het wat en hoe.
Mijn missie is iedereen in beweging te krijgen, vreugde en vitaliteit te regenereren en daardoor ervaren mensen ook vrede in en met zichzelf

Mijn waarden: verantwoordelijkheid, vrijheid, vreugde, vitaliteit en vrede.

Het potentieel van euritmiedans

Ik ga ervan uit dat ieder mens, iedere student die ervoor kiest deze kunst te willen beoefenen of studeren het potentieel voor de euritmie dans in zich draagt wat met behulp van de docenten en medecursisten/studenten bevrijd kan worden, een vorm krijgt en zijn weg vindt in het leven.

Kinderen kunnen ons weer leren te spelen, wat kunnen zij dat volwassen verliezen tijdens hun leven: enthousiasme, flexibiliteit, fantasie, openheid, onbevangenheid.

Dank je wel voor je lessen en fijne begeleiding. Jouw lessen waren altijd vol enthousiasme, licht, positiviteit en empathisch in het doen.

Opleidingsklas van ODDE Leiden

Gia deelde wijsheid, leerde verbinden ideaal met realiteit. Haar professionaliteit inspireerde. Improvisatie en spel waren essentieel. Haar lessen waren duidelijk en vertrouwenwekkend. Concrete handvaten om verleden en toekomst te verbinden.

Y. I.

Wat was mijn wens voor deze week bij Gia? In de kennismakingsronde zei ik: ”Ik hoop beter in mijn eigen kracht te komen”. Wat mij nu fascineert is dat ik dat heb bereikt niet door mijzelf maar door de aanwezigheid van liefde in de groep en de leiding. Wat een voedingsbron!

T. van V.

Terug bij mijn gezin viel op: meer gebaren dan normaal, euritmie in heel mijn lichaam. Voldoening, energie, lichtheid. Man verrast door mijn energieboost!

H. V.

Het lichaam wordt vrijer, de ziel wordt groter en met z’n 12-en komen we tot een vorm in de ruimte, ieder in zijn eigenheid en toch helemaal samen. Ik voel nog dagen daarna een parelende energie in mij.

T.B.

Ik geef les en workshops met de volgende thema’s

  • vitaliteit
  • spraakdans
  • zichtbaar zingen
  • afscheid in beweging
  • steun bij rouw
  • mindfullness in movement
  • personal leadership

Gia heeft van 1986 -2017 op het podium gestaan. Door haar praktijk in Italië en na een pauze is haar relatie tot het podium veranderd: geen avondvullende voorstellingen meer; op maat en in context treedt ze op en kan geboekt worden, o.a. bij ceremoniële gebeurtenissen.

Neem contact op

‘‘ De mens is pas mens in de waarste zin van het woord als hij speelt. ’’

Friedrich Schiller Toneelschrijver en filosoof 1759 - 1805