Artistiek leider DeDae (Dutch Eurythmie Dance Ensemble)

In 2020 is het jonge euritmie-dans ensemble DeDae opgericht. Sinds september 2021 is het ensemble gestart. Tot en met juli 2023 hebben Gia en Roos Naves, als zakelijke cooödinator DeDae geleid. Een jong ensemble dat de passie voor meer euritmiedans in het leven met elkaar deelt.

Waar staat DeDae voor?

Wij bewegen, wij dansen. We laten ons leiden door het ritme van nu en morgen. We werken met kennis van de traditie maar kiezen vanuit nieuwsgierigheid voor vernieuwing. Open en intuïtief gunnen we onszelf vrijheid. Vrij om open te staan voor nieuwe vormen, voor nieuwe samenwerkingen, nieuwe ontmoetingen. Waarin we iedereen welkom heten om onderdeel te worden van wij.

Wij zijn docent en leerling, performer en publiek. We leren en geven door. We laten zien en kijken. We gaan voor het hoogste wat euritmie ons en ons publiek geven kan: beweging. Wij zijn DeDae, Dutch Eurythmy Dance Ensemble.

Naar DeDae.nl

Luister en kijk naar een interview met Gia over Aardedans op omroep Flevoland

Gia ziet het ensemble als een organisme in ontwikkeling. Ze werkt vanuit wederzijds vertrouwen met groeiende eigen verantwoordelijkheid en ondernemerschap van ieder lid, zodat haar leidende rol vaak een coachende rol is.

‘‘ Kunst is het werkelijke concrete kapitaal.. kapitaal is mensenwaarde en creativiteit. ’’

Joseph Beuys, Beeldendkunstenaar 1921 - 1986